01-10-2018

3e plaats tijdens Eurocup

Afgelopen zondag werd de Eurocup wedstrijd voor de LMV8 verreden. Startopstelling op basis van punten sinds de vorige Eurocup wedstrijd. Degene met de meeste punten startte voorop en voor mij was het P5. In de eerste rondes kon ik opschuiven naar P4 en een aantal ronden later ook naar de 3e plaats. Het gat naar Maessen en Kuypers was groot en bleef gelijk. Pas in het einde van de wedstrijd werd het spannend toen ik aansluiting kreeg bij Kuypers. Na een spannende slotronde, kwam ik een halve meter tekort op start/finish.

In de 2e manche was het weer de gebruikelijke startopstelling met de snelste mannen achteraan. Vanuit het achterveld kon ik heel goed naar voren komen en reed naar de overwinning.
In de finale een aanpassing gedaan aan de auto die niet goed uitpakte. Met name in de eerste rondes miste ik veel snelheid. Later ging de auto weer beter en kon ik alsnog 2e worden na mooie gevechten met Van Eerd. Al met al een goede dag met een 3e plaats in de Eurocup en 2e algemeen deze dag.

23-08-2018

Super resultaat tijdens World Cup weekend

Afgelopen weekend vond het World Cup weekend plaats in Venray. Het werd voor ons een geweldig weekend. Na de zware crash in mei hadden we in juni nog wat problemen na het opnieuw opbouwen van de auto. Dit weekend hadden we 6 probleemloze manches. Op zaterdag vanaf plaats 7 omdat ik flink weggezakt was in de punten. Ik kon alle 3 de manches op zaterdag winnen. Op zondag daardoor een stuk naar achter, startplek 14. In manche 1 eindigde ik op plaats 2, maar de 2e manche en finale kon ik opnieuw winnend afsluiten.

Op 30 september is de Eurocup LMV8. Hopelijk kunnen we dan opnieuw sterk voor de dag komen.

28-06-2018

Net op tijd weer gerepareerd voor 3e wedstrijd

Afgelopen zondag stonden we weer aan de start op Raceway Venray na de zware crash tijdens de Pinksterraces. In 4 weken tijd is het dankzij de hulp van de monteurs, die vele vrije uren hebben vrij gemaakt, gelukt om de auto weer klaar te krijgen!! Helaas hadden we nog wat gevolgschade waardoor we de vrije trainingen en 1e manche al snel moesten eindigen. In de 2e manche was er dan loon na werken met een overwinning. In de finale lang aan de leiding, maar helaas met pech de auto stil moeten zetten. Op naar het World Cup weekend van 18 + 19 augustus!

23-05-2018

Megacrash tijdens 2e wedstrijd

Gisteren helaas een slecht vervolg na een goede seizoensstart. In de 1e vrije training problemen met een kapotte schokbreker. Gelukkig net voor de 1e manche de auto klaar. De afstelling was daardoor niet optimaal, maar gelukkig ging de auto lang niet slecht. We zaten met een paar rijders een aantal ronden vast waardoor we uiteindelijk 3 dik bocht 1 in gingen. Helaas verdween de plaats en raakte ik Milou op het voorwiel waardoor de wielen afketsten en ik richting de muur ging. Flinke klap met heel veel schade tot gevolg. Zelf alleen last van de nekspieren dankzij de voorzieningen die we hebben op Raceway Venray, de kooiconstructie en gordel / HANS systeem.

09-04-2018

Openingswedstrijd seizoen 2018

Gisteren voor het eerst in de LMV8 met een Latemodel. In manche 1 en 2 een nipte overwinning voor Barry Maessen. In de finale waren er teveel ronden en kon ik hem niet tegenhouden. Op plaats 2, maar na een gele vlag situatie een leeglopende band rechtsachter. Toch 2e over de dag

13-05-2016

Druk pinksterweekend voor de boeg

 

26-10-2015

3e plaats in LMV8 op Raceway Venray

Tijdens de seizoensafsluiter op Raceway Venray heeft Ralph de 3e plaats behaald in de LMV8. Met een 6e plaats in manche 1, 5e in manche 2 en 4e plaats in de finale mocht de beker voor de 3e plaats mee naar huis. Een mooie afsluiting van het seizoen. Het waren vooral ook hele mooie wedstrijden met gevechten door het hele veld.

29-09-2015

Ralph wint Supercup Raceway Venray

Afgelopen zondag werd de 2015 Supercup verreden voor de National Hotrods op Raceway Venray. Vorig jaar leek het erop dat Ralph de wedstrijd ging winnen, maar 1 ronde voor de finish moest hij met technische problemen de strijd staken. 

16 Hotrods stonden er aan de start. Met een 1e en 3e plaats in de manches, had Ralph de meeste punten gehaald en mocht vertrekken van pole position in de Supercup wedstrijd. Ralph bouwde een mooie voorsprong op totdat een gele vlag situatie volgde. Bij de herstart kon Ralph opnieuw een gat slaan en de voorsprong uitbreiden. Hij won de Supercup voor John van den Bosch en Mark Teuben. In de revanche moest Ralph dan ook als laatste starten. Hij behaalde hierin nog een mooie 4e plaats en werd dagwinnaar.
In de LMV8 waren er wat problemen met de wegligging en door het dubbele programma was er niet de tijd om hieraan te werken. In manche 1 werd Ralph 8e. Manche 2 moest Ralph al vroeg de strijd staken. 

09-09-2015

Ralph behaalt Euromaster titel in Ter Apel

Afgelopen zondag werd de Euromaster verreden in Ter Apel. In 2 manches werden punten behaald voor de startpositie in de Euromaster wedstrijd. Startplaats voor manche 1 werd bepaald door loting en dat werd plaats 7 voor Ralph.

In de eerste manche had de auto veel onderstuur waardoor het lastig was om vanaf plaats 7 naar voren te komen. Na een lang gevecht om de 4e plaats aan de buitenkant bij Bos, wist Ralph die plaats te pakken en werd 4e. In de 2e manche mocht Ralph vanaf 5 starten. Hij schoof in ronde 1 door naar plaats 3. Bij een inhaalactie voor plaats 2 raakte hij Sanders waarvoor hij een plaats werd teruggezet in de uitslag. Vanaf dat moment zat vd Bosch op de achterbumper en volgde een fel maar fair gevecht waarbij Ralph plaats 2 kon verdedigen tot aan de streep. Met deze resultaten had Ralph zich als 3e gekwalificeerd voor de Euromaster. Bij de start kon hij Teuben voorbij en zette de aanval in bij vd Bosch. Na licht contact in de 2e ronde verloor Ralph tijd en kon vd Bosch een gaatje slaan. In ronde 6 spinde Kuper en verloor veel olie. Ralph kon hier het gat dichten en de volgende ronde de leiding pakken toen hij om het spoor heen reed. Een gele vlag situatie volgde om de baan schoon te maken. Bij de herstart sloeg Ralph een klein gaatje op vd Bosch en kon dit gat in stand houden en pakte zijn eerste Euromaster titel. Aan het eind van de dag volgde de revanche finale waarbij Ralph als laatste moest starten. Hij ging samen met vd Bosch naar voren en eindigde hierin als 3e. Met deze resultaten werd Ralph 2e in het dagklassement. 

25-08-2015

2e plaats in LMV8 op zaterdag World Cup

Tijdens het World Cup weekend in Venray was er vooral veel regen. De enige droge manche voor de LMV8 werd verreden op zaterdag in de eerste manche. Startend vanuit het middenveld kon Ralph goed naar voren komen en hij wist in deze eerste manche de 3e plaats te behalen. Een manche later voor het eerst met de LMV8 in de regen. De auto voelde goed aan, maar met Wouters en Aerts zat Ralph vast in een gevecht voor de 3e positie en was het niet mogelijk om te passeren. Nadat iedereen dit wel geprobeerd had werd het een 4e plaats. Hierdoor haalde Ralph de 2e plaats in het dagklassement en voor het eerst een beker in de LMV8 klasse.

 

 

 

Zondag heeft het de hele dag geregend en was het ook een stuk kouder. Hierdoor waren er in de eerste manche veel uitvallers door beslagen ruiten. Het zicht was totaal weg en dus moesten 8 auto’s waaronder Ralph al naar het middenterrein voordat de start werd vrijgegeven. Helaas hadden we voor de 2e manche niet de juiste oplossing en moest Ralph opnieuw de strijd staken. Manche 3 was ook lastig, de regenbanden kregen geen grip en Ralph eindigde als 6e.

12-08-2015

Overwinning in Lelystad

Het wordt steeds moeilijker om een overwinning in de National Hotrod klasse te behalen voor degene die achteraan starten. Voor Ralph begon de dag dan ook goed toen hij de overwinning in manche 1 wist te behalen. In het begin was het lastig doordat 1 bocht nat was en de andere droog, maar de Focus ging als een speer en na 6 ronden reed Ralph aan de leiding. Ook in manche 2 ging het erg goed en opnieuw wist Ralph zich goed naar voren te werken en pakte ook de overwinning in de 2e manche. In de finale werd de weg naar voren geblokkeerd en werd het slechts een 5e plaats. Maar met de resultaten van manche 1 en 2 behaalde Ralph wel de dagoverwinning.

02-07-2015

Pech tijdens LMV8 Eurocup

Veel pech tijdens de LMV8 Eurocup. Tijdens de vrije trainingen voelde de auto erg goed aan. Helaas ontstond er tijdens de 1e manche een probleem in het differentieel waardoor Ralph de strijd moest staken. In de 2e manche ging het fout in bocht 1. De leider ging rond waardoor er 8 auto\'s in de muur verdwenen. Wij zaten daar tussen en waren daarmee klaar voor de dag.

25-06-2015

LMV8 Eurocup op 28 juni

Komende zondag wordt er met de LMV8 gereden op Raceway Venray. Dan zal voor de LMV8 de Eurocup over 35 ronden worden verreden met daarbij nog 2 gewone manches.

23-06-2015

2e plaats in Lelystad

Afgelopen zondag hebben we de 2e plaats behaald in Lelystad met de National Hotrod. Voor het eerst dit seizoen reden we in de regen. De wegligging van de auto was niet optimaal in de eerste manche en het werd uiteindelijk de 4e plaats. In de 2e manche was er opnieuw regen en een verandering in de afstelling zorgde voor een flinke verbetering. Het werd plaats 2 in deze manche. In de finale konden de slicks eronder. De auto ging erg goed en we kwamen sterk naar voren. Helaas verloren we flink wat tijd door een spin voor ons en viel het inhalen aan de buitenkant ook niet mee. Het werd een 3e plaats in de finale. Al met al een goede dag en een 2e plaats in het dagklassement.

28-05-2015

Eerste zege LMV8 tijdens pinksterraces

De dag in de LMV8 begon met technische problemen. Eerst waren er problemen met de startmotor en daarna met de ontsteking waardoor we beiden vrije trainingen moesten missen. In de 1e manche moest ik de auto stilzetten door het los raken van een bougiedop. Wel merkten we dat de snelheid een stuk beter was en na een verandering aan de afstelling ging de auto in manche 2 nog beter. Dit was de eerste keer dat we onder de belangrijke grens van 20 seconden kwamen. Lang lagen we op de 2e plaats totdat we na de gele vlag situatie vast kwamen te zitten achter Heckhausen. Even later reed ik op plaats 5 en moest uitvallen met brandstofproblemen.

Voor de finale hadden we opnieuw een aanpassing gedaan in de afstelling. In het veld van 23 auto\'s startten we ditmaal vanaf plaats 8. In het begin zat het veld dicht bij elkaar en ik kon in het spoor van Mets naar voren komen. In de ronde dat Mets de leiding nam, viel ze ook stil. Ik kon er net langs komen, maar verderop in het veld ging het mis. Na de gele vlag situatie kon ik de leiding nemen direct voor Barry Maessen. Na een ronde of 5 begon ik langzaam weg te lopen en kon de eerste overwinning in de LMV8 pakken. Een prestatie die alle problemen eerder op de dag deed vergeten.

27-05-2015

Hotrods in programma Nascar Whelen Euro Series

Er stond een mooi veld van 15 Hotrods op zondag aan de start. Startend vanaf de laatste plaats kon ik in de 1e manche naar plaats 2 rijden wat erg lastig was op de baan waar men net behoorlijk wat cement op een oliespoor had moeten gooien. Een aanpassing in de afstelling pakte niet goed uit in de 2e manche. Met behoorlijk wat overstuur was het moelijk om naar voren te komen. Het werd toch nog een 3e plaats in deze manche. In de finale ging het helaas mis bij de start en brak de steekas af.

20-05-2015

Nascar Whelen Euro Series 23, 24 en 25 mei

Voor het eerst brengt de Europese tak van Nascar een bezoek aan Raceway Venray. Hierdoor zal er 3 dagen gereden gaan worden. Het programma voor ons in het komend weekend:

23 mei: Demonstratie BRL Pick up series

24 mei: National Hotrod wedstrijden en demonstratie BRL Pick up series

25 mei: Pinksterraces met de LMV8

17-05-2015

National Hotrod Ter Apel 14 mei

Een mooi veld van 12 snelle Hotrods in Ter Apel. Echter, begon de dag met pech. Bij de start scheurde een kogel uit bij de achteras en was het direct klaar. In manche 2 kon ik erg hard naar voren komen, maar in een actie voor plaats 3 verremde ik me en kon weer opnieuw beginnen. Uiteindelijk een 8e plaats in deze manche. In de 3e manche ging het opnieuw erg goed en de auto ging steeds beter sturen. Ik kon naar plaats 2 rijden achter Erik Emming. In de finale was er oponthoud in de beginfase toen de gaskabel van de voorganger stuk ging. Ik kon de achterstand goed maken en opnieuw naar plaats 2 rijden. Ik kwam nog aan de achterbumper van Wildeboer, maar had niet genoeg tijd om er voorbij te komen. We waren vooral erg blij met onze wegligging en snelheid wat voor spectaculaire wedstrijden zorgden.

28-04-2015

LMV8 in Centrum Venray op Koningsdag

Op Koningsdag was er veel aandacht voor onze nieuwe LMV8 die in de middag en avond in het centrum van Venray stond.

20-04-2015

National Hotrod Lelystad 19 april

In manche 1 werd ik bij het ingaan van bocht 1 rechtuit gestuurd en kwam meteen op achterstand. Het gat was snel weer gedicht en de auto lag super op de 2e lijn. Ondanks dat de wedstrijd erg kort was, werden we toch nog 2e. Manche 2 was nog korter, toen de steekas kapot ging bij de start. In manche 3 was het moeilijk om door de achterste groep heen te komen. Uiteindelijk werd ik 4e.

02-04-2015

Openingswedstrijd Raceway Venray

Komend weekend zal de openingswedstrijd van het seizoen 2015 verreden gaan worden. We zullen dan op Raceway Venray rijden met de compleet opnieuw opgebouwde LMV8. 

Aanvang wedstrijden om 12:30.

07-03-2015

Agenda seizoen 2015 online

De agenda voor het seizoen 2015 staat online. De wedstrijden in Venray zullen we rijden met de LMV8. Op Lelystad en Ter Apel zullen we met de vertrouwde National Hotrod rijden.

31-10-2014

Pech tijdens seizoensfinale

Op Raceway Venray werd op 26 oktober de laatste wedstrijd van het seizoen gereden. Met 18 auto\'s was het startveld bij de Hotrods goed gevuld. 2 kwalificatiemanches zouden de startopstelling voor de Supercup bepalen. In de 1e manche gebeurde er van alles op de baan. Ralph kon goed door de problemen komen vanaf startplaats 11. Tijdens de gele vlag situatie, na enkele ronden, lag hij al op plaats 5. Na de gele vlag situatie kon hij naar voren rijden en pakte de leiding. Echter, hij zou daarbij geduwd hebben en werd 1 plaats terug gezet in de uitslag.

In manche 2 werd de startopstelling omgedraaid en startte Ralph vanaf plaats 6. In het begin was het even lastig op het 2e spoor en was de auto nerveus. Uiteindelijk werd het plaats 2 in deze manche.
We verwachtten met deze resultaten op plaats 1 te staan, maar tot onze verbazing stond Lars Dreschel op pole voor de Supercup. Bij de rollende start kon Ralph direct aansluiten op plaats 2 en ging in de aanval aan de buitenkant. Een aantal ronden gingen ze zij aan zij over de baan, maar uiteindelijk maakte Ralph de switch naar de binnenkant en kreeg net de neus ertussen bocht uit waardoor hij goed zat voor de volgende bocht. Ralph pakte de leiding en bouwde zijn voorsprong uit. De overwinning was binnen totdat 1 ronde voor de vlag de motor uitviel. Hierdoor liep Ralph een zekere overwinning mis.
In de LMV8 stond de dag ook in het teken van pech. Een mankement rechts voor zorgde ervoor dat de auto niet meer stuurde en Ralph kwam licht in aanraking met de muur. Tot op dat moment ging het goed en lag Ralph nog op een 2e plaats. Manche 2 moesten we missen en manche 3 was er toch nog een probleem met de remmen. De auto was al een stuk beter en de rondetijden waren dan ook sterk verbeterd.

22-10-2014

26 oktober finalesraces seizoen 2014

 

03-10-2014

Wisselend succes op Raceway Venray

Op 28 september stond Ralph zowel met de National Hotrod als de LMV8 aan de start in Venray. Het werd een overvolle dag waarin Ralph 8 manches reed.

National Hotrod
Met de Hotrod ging het zeer goed. Door een dubbele agenda met Ter Apel was het helaas niet zo druk, maar de wedstrijden waren er niet minder om. Ralph won direct de 1e manche. In manche 2 en 3 gleed de auto iets meer en ging het moeilijker op het 2e spoor. Het werd een 3e plaats in manche 2 en plaats 2 in manche 3. In de finale hadden we wat versteld en dat pakte goed uit. Ralph had net dat beetje extra en kwam in het eerste deel van de wedstrijd voorop en daarna niet meer in gevaar.
LMV8
In de LMV8 zijn we nog ver weg van een goede afstelling en een goed gevoel met de auto. Manche 2 en 3 waren er lekke banden. In de finale brak er iets rechtsvoor waardoor de auto rechtdoor de muur in schoof.
26 oktober zal het seizoen worden afgesloten op Raceway Venray. Dan staat de Hotrod wedstrijd van het jaar op het programma. Niet alleen de kampioenschappen worden beslist, maar ook wordt er gestreden om de Supercup.

02-10-2014

Eerste in dagklassement Lelystad

De snelheid zat er goed in tijdens de wedstrijden in Lelystad. Met een veld van 12 auto\'s startte Ralph van achteren. Manche 1 verliep zeer goed en Ralph wist naar plaats 1 te rijden. Manche 2 werd het een close finish om plaats 3 met Erik Roeffen, maar de 3e plaats was voor Ralph. In de finale ging het opnieuw er goed. Uwe Mundelein mocht van voren starten en had al een behoorlijk gat geslagen. Opnieuw werd het een close finish, maar de wedstrijd bleek net een ronde te kort te zijn.

Met plaats 1, 3 en 2 werd het de eerste plaats in het dagklassement.

02-09-2014

2e plaats tijdens Euromaster Ter Apel

In de Euromaster National Hotrod sponsored by Teuben Transport, werd het een moeizame dag met de National Hotrod. Opnieuw was Van den Bosch de grootste concurrent. Loting zorgde ervoor dat Van den Bosch in manche 1 van de 1e rij af ging en Ralph vanaf de laatste rij. Startend op regenbanden op een opdrogende baan kon Ralph naar plaats 2 rijden. In de 2e manche werd de startopstelling omgedraaid. Al snel lag Van den Bosch achter Ralph en bleek dat hij sneller was. Opnieuw werd Ralph 2e. 

De 3e manche ging het om de Euromaster. Van den Bosch en Ralph op rij 1. De enige kans was in het begin vol in de aanval gaan. Een ronde of 3 kon Ralph aan de buitenkant blijven, maar moest daarna genoegen nemen met plaats 2.
In de laatste manche, de revanche, werd de uitslag van de Euromaster omgedraaid. Met een super start en uitstekende 1e ronde lukte het om vanaf plaats 9 naar plaats 1 te gaan in iets meer dan een ronde. Van den Bosch volgde al snel, maar Ralph hield stand en pakte de overwinning. 

25-08-2014

Super weekend in Venray

16 en 17 augustus werd de World Cup verreden op Raceway Venray. Ralph stond aan de start met de National Hotrod en voor het eerst met de LMV8.

In de National Hotrod ging het erg goed. In een veld van 16 Hotrods moest Ralph van achteruit komen. Op zaterdag vertaalde zich dat in een 3e, 6e en 6e plaats. Dit zorgde voor een 2e plaats in het dagklassement.
Zondag ging het nog een stuk beter. Met een 2e en 3e plaats werd het opnieuw een 2e plaats in het dagklassment. Erik Roeffen mocht opnieuw verder naar voren starten en behaalde daarmee de dagoverwinning. 
De snelste tijd van het weekend en daarmee een nieuw baanrecord geeft aan dat de Focus goed voor elkaar was.
Dat kunnen we helaas nog niet zeggen van de LMV8. Verschillende kleine problemen zorgde ervoor dat de snelheid er nog niet in zat. Hopelijk kunnen we progressie maken naar de volgende wedstrijd.

08-08-2014

World Cup Weekend Venray

Het World Cup weekend in Venray staat weer voor de deur. We zijn benaderd geworden om komende wedstrijd deel te nemen in de LMV8 met de #79 Camaro.

We zullen komend weekend ook met de Hotrod rijden op Raceway Venray en daarmee belooft het een druk programma te worden voor ons. Zie Raceway Venray voor het programma komend weekend.

 

30-07-2014

Lelystad 27 juli

In de eerste manche was er behoorlijk wat overstuur waardoor het moeilijk was naar voren te komen en Ralph eindigde als 5e. Na een aanpassing stuurde de auto beter in manche 2. Snel aangekomen op de 3e plaats, maar het gevecht om de 2e plaats duurde langer. Bijna de hele wedstrijd in het 2e spoor, maar uiteindelijk met een halve wagenlengte 3e. 

In de finale kon Ralph snel naar plaats 2 rijden. Erik Roeffen mocht vanaf plaats 2 starten en had al een behoorlijke voorsprong opgebouwd. Ralph kon iets weglopen bij Van den Bosch en met vrij baan lukte het om Roeffen bij te halen. In de laatste 5 rondes kon hij de aanval inzetten, maar op de finishlijn kwam hij een meter te kort.

 

Met een 5e, 3e en 2e plaats was er een 3e plaats in het dagklassement.

01-07-2014

Ter Apel 29 juni

Met een gelijk aantal punten om het baankampioenschap begonnen Van den Bosch en Ralph aan de wedstrijd in Ter Apel. Het ging goed in de 1e manche op een natte baan. Ralph kon goed naar voren komen en wist de overwinning te pakken. Manche 2 was de baan droog, maar deze verliep minder goed toen het gas open bleef staan. Gelukkig kon Ralph de auto zonder schade aan de kant zetten, maar hij lag inmiddels op plaats 2. In de 3e manche was de baan zeer nat. Heel snel kon Ralph naar voren komen. Maar waar de auto heel goed lag in de lichte regen, liet de Focus zich moeilijk sturen in de volle regen. Lang was er een gevecht om plaats 1, maar als 3e auto was er geen mogelijkheid om nog een aanval te doen. Het werd dan ook plaats 3 in deze manche.

In de finale hadden zowel Van den Bosch als Ralph het moeilijk om naar voren te komen. Er was geen plaats. Uiteindelijk lukte het nog om 4e te worden in deze manche. Uiteindelijk verloor ik 3 punten op Van den Bosch deze dag en sta nu 2e in het kampioenschap.

17-06-2014

Gemengde resultaten in Lelystad

Voor het eerste in 2 jaar stonden de National Hotrods weer in Lelystad aan de start. De eerste manche werd even uitgesteld door een oliespoor en daardoor was aan het begin van de wedstrijd een bocht vochtig en glad. Maar voor Ralph ging het super en hij wist van achteruit de overwinning te behalen. 

De 2e manche ging het opnieuw goed totdat in ronde 3 de steekas brak en de aandrijving wegviel. Na hard werken lukte het de stukken aandrijfas te verwijderen en een nieuwe te plaatsen. De finale ging opnieuw goed. Lang zat Ralph in een groepje van 6 auto\'s, maar uiteindelijk lukte het om hierdoor te komen en werd hij 3e. 

12-06-2014

Pinksterraces Raceway Venray

Regen naar aanloop van de eerste manche tijdens de Pinksterraces op Raceway Venray. De keuze was toch slicks en bij de start was de baan nat. Vanaf de laatste plaats startend kon Ralph in de beginfase een aantal plaatsen pakken. Het gevecht om plaats 4 duurde langer mede door een opdrogende baan. Eenmaal op plaats 4 was het gat naar de eerste 3 groot geworden. Met een super rondetijd werd het gat snel kleiner. In de slotfase kon Ralph plaats 3 nog overnemen, maar de tijd was te kort nog verder naar voren te komen. 

In manche 2 was het droog en opnieuw warm geworden. De buitenbaan had weinig grip en dat maakte het moeilijk om naar voren te komen. Lang was er het gevecht om de plaatsen 3 tot en met 8. Uiteindelijk kon Ralph in de laatste bocht de inhaalactie maken op Sanders voor plaats 3. 
In manche 3 was er opnieuw het gevecht om de plaatsen 3 tot en met 8. Ditmaal was Ralph minder succesvol op het buitenspoor en verloor aan het einde een aantal plaatsen en werd uiteindelijk 6e. 
In de finale was het buitenspoor nog gladder. Opnieuw waren het Roeffen, Mundelein en Dreschel die van vooraf weg konden rijden en het gevecht ontstond weer om de 4e plaats. Uiteindelijk lukte het plaats 5 binnen te halen. 
Het was jammer dat de baan weinig grip bood, maar uiteindelijk was er toch een 3e plaats algemeen. Komende zondag rijden we voor het eerst dit jaar in Lelystad.

01-06-2014

Hemelvaartsdag in Ter Apel verloopt moeizaam

In Ter Apel tijdens Hemelvaartsdag ontbrak de snelheid in de manches. Er stonden slechts 8 Hotrods aan de start en Ralph ging als laatste van start. Met name bocht uit had Ralph het lastig. Hij pakte een 4e, 3e en 3e plaats in de manches.

Pas voor de finale werd de juiste aanpassing gedaan aan de Focus. Echter, het zat niet mee met inhalen. Tot 2 maal toe ging degene binnen in bij Ralph te wijd. De 1e keer kon Van den Bosch profiteren. De 2e keer was het de allerlaatste bocht voor plaats 2, maar door een tik verloor Ralph ook plaats 3. 
De snelheid was in de finale goed te noemen en met constant presteren werd het de 2e plaats algemeen.

20-05-2014

Mooie avondwedstrijd in Venray

Het was niet makkelijk in Venray, startend vanaf de laatste rij en weinig grip op de 2e lijn maakte inhalen buitenom moeilijk. Vooral in manche 1 had Ralph op de buitenlijn weinig grip en wist niet verder te komen als plaats 8. 

Manche 2 ging stukken beter en op de streep kon hij net plaats 3 overnemen. Ook in manche 3 ging het erg goed, maar helaas werd hij geraakt in zijn opmars, kwam op het vuil en moest weer achteraan sluiten. Uiteindelijk toch nog plaats 3.
In de finale kwamen Van den Bosch en Ralph opnieuw sterk naar voren. Van den Bosch won en Ralph wist in de laatste bocht nog voorbij te komen aan Sanders voor plaats 2.
Door de matige 1e manche werd het een 4e plaats algemeen.

15-05-2014

17 mei avondrace Raceway Venray

Zaterdag 17 mei! National Hot Rod racing op Raceway Venray. Aanvang training om 12.00, wedstrijden vanaf 16.00 tot 22.00.

05-05-2014

2e algemeen op 4 mei in Ter Apel

Afgelopen weekend was er opnieuw een wedstrijd in Ter Apel. In alle 4 de manches waren er hele mooie gevechten om de leiding tussen Teuben, Van den Bosch en ikzelf. In de 1e manche lag Teuben voorop. Vlug genoeg kwamen Van den Bosch en ik daarbij. Ik viel aan de buitenkant aan en dat zou tot op de finishstreep duren. Uiteindelijk won ik met 3 meter voorsprong.

In de 2e manche ging het gevecht met name tussen Teuben en mij. Opnieuw Teuben voorop, maar het lukte niet om er voorbij te komen. De auto was met name bocht uit minder snel.

In de 3e manche werd het probleem bocht uit groter. Opnieuw de kopgroep van 3 man. Ditmaal was het Van den Bosch die met minder dan een halve meter voorsprong won voor Teuben en ikzelf daar direct achter.

In de finale wisten we dat het probleem in het sperdifferentieel zat en dat we er niets aan konden doen op het circuit. Ik probeerde in de eerste rondes het verschil te maken, maar in een poging buitenom bij Teuben remde ik iets te laat. Hierdoor ging Van den Bosch mij voorbij en wist ook de leiding te pakken. Even later nam ik wel plaats 2 over van Teuben.

Met deze resultaten had ik evenveel punten als Van den Bosch, maar de finale is dan doorslaggevend, waardoor ik plaats 2 behaalde.

 

22-04-2014

2e algemeen op 2e Paasdag in Venray

Tijdens de vrije training in Venray voelde de auto al erg goed aan, maar iedereen merkte ook dat de buitenlijn weinig grip bood. In manche 1 vormde zich dan ook een lange trein van auto\'s. Na een aantal rondes besloot ik als eerste om de 2e lijn op te zoeken. Even kon ik me daar handhaven, maar ik begon terug te vallen en kon er niet meer tussen en moest achteraan sluiten. Uiteindelijk de 8e plaats.

In manche 2 ging het al iets beter. De nummers 1 en 2 konden in de beginfase ver weglopen en waren daardoor niet meer te achterhalen. Ik eindigde op plaats 3.

De 3e manche ging super. In de beginfase lukte het een aantal keren om bij het uitkomen van de bocht de auto ertussen te zetten en zo aan de binnenkant te passeren. Het werd een overwinning en de snelste rondetijd.

In de finale ging het opnieuw goed, maar doordat het gevecht om plaats 2 te lang duurde. Toen ik eenmaal vrij baan had, werd de afstand naar de leider snel kleiner, maar het gat was te groot. Het werd plaats 2 in de finale met opnieuw de snelste rondetijd. Ook in het dagklassement was er een 2e plaats.

 

21-04-2014

2e algemeen op 1e Paasdag in Ter Apel

In Ter Apel maakte we de eerste echte wedstrijdmeters. De wegligging was in manche 1 nog niet optimaal, maar we verbeterden iedere manche.

In manche 1 en 2 werd ik 3e, in manche 3 en 4 haalde ik de 2e plaats. Algemeen werden we ook 2e.

14-04-2014

Druk paasweekend voor de boeg

Het seizoen zal nu echt van start gaan. Komend weekeinde zullen de National Hotrods op 1e Paasdag in Ter Apel aan de start verschijnen. Een dag later zullen op Raceway Venray de wedstrijden verreden gaan worden.

26-03-2014

Problemen leiden tot uitval bij seizoensopener

Met technische pech gedurende de hele dag was het een slechte start van het seizoen. Het lukte niet om verder te geraken dan de startgrid en het probleem op te lossen. We zullen op zoek moeten naar het probleem op weg naar de volgende wedstrijd.

Enige positieve punt was de snelheid gedurende het geringe aantal rondjes die goed gingen in de vrije training.

19-03-2014

Openingsrace seizoen 2014 aanstaande

De winterstop is weer voorbij en het nieuwe seizoen gaat komende zondag van start op Raceway Venray. Ralph zal 3 maal aan de start staan met de National Hotrod. Voor degene die zondag komt kijken is het de moeite waard om even een kijkje te nemen in het rennerskwartier.

21-01-2014

Seizoen 2014 in aantocht

Het seizoen 2014 komt snel dichterbij. Voorlopige agenda voor 2014 staat online. 

Binnekort updates over de voorbereidingen naar het nieuwe seizoen.

28-10-2013

Ralph eindigt seizoen met topweekend

Het laatste raceweekend van het jaar op Raceway Venray. Op zaterdagmiddag 2 manches voor de BRL. In de kwalificatie wou het niet en Ralph moest manche 1 beginnen vanaf plaats 11. Bij de start was er een crash waardoor 3 man wegvielen. Bij de herstart stond Ralph op plaats 8 en reed een mooie inhaalrace. Inhalen op de grote oval is lastig, maar na enkele aanpassingen voor manche 1 stuurde de auto goed. Ralph wist van plaats 8 naar een mooie 3e plek te rijden achter Van der Zande en Schouten. Manche 2 ging goed in het begin, maar laterna waren er opnieuw problemen met de stuurinrichting. De wedstrijd eindigde net op tijd en Ralph werd nipt 3e voor Van der Ende. Daarmee ook 3e in het dagklassement. 

Zaterdagavond reed Ralph 3 manches in de National Hotrod. Met 19 auto\'s waren er fraaie gevechten met name met Van der Velde en Van den Bosch. Ralph startte vanaf P14. De 1e manche ging de auto niet helemaal naar wens en Ralph kwam niet verder dan plek 7. In de 2e manche was de auto een stuk beter en Ralph reed achter Van der Velde naar plaats 3 voor Van den Bosch. In de finale een oliespoor op de 2e lijn. Opnieuw reden Van der Velde, Van den Bosch en Ralph naar voren. Echter, inhalen op het 2e spoor was lastig. Met 3 man kwamen we niet voorbij aan Knappertz en was het stuivertje wisselen. Van der Velde slaagde er uiteindelijk wel in voorbij te komen. Ralph en Van den Bosch eindigde er net achter op P4 en 5.
Op zondag stonden er 3 manches in de BRL op het programma. Ralph startte op plaats 2 naast Van der Zande en pakte de leiding bij de start. Van der Zande wist na enkele ronden te passeren en pakte de leiding. Vervolgens een gele vlag situatie. Bij de herstart kon Ralph Van der Zande goed volgen en samen liepen ze weg. Ralph was iets sneller, maar kon er niet voorbij. Wel tevreden met P2. 
In manche 2 kon Ralph plaats 2 niet vasthouden. Van der Ende was sneller op de buitenlijn. Vervolgens kwam Maessen ook voorbij. Ralph was sneller dan Maessen, maar moest genoegen nemen met P4. 
In de finale was de start goed en Ralph pakte plaats 3 van Maessen. Van der Zande, Van der Ende en Ralph zaten bumper aan bumper tot een gele vlag situatie. Bij de herstart verloor Ralph plek 3 aan Maessen, maar haalde vervolgens Van der Ende in en werd opnieuw 3e. 
Met zowel op zaterdag als zondag plaats 3 in het dagklassement van de BRL was het een mooie afsluiting van het seizoen. Plaats 4 bij de Hotrods was ook goed gezien de startplaats. We gaan ons nu voorbereiden op het nieuwe seizoen. Binnekort meer nieuws.

22-10-2013

Seizoensafsluiting in Venray

Komende zaterdag en zondag vindt de laatste wedstrijd van het seizoen plaats in Venray. 

Op zaterdag beginnen om half 2 trainingen en wedstrijden vanaf half 4. In de middag rijden we 2 manches met de BRL gevolgd door 3 manches Hotrod in de avond. 
Op zondag rijden we 3 maal met de BRL vanaf 12.00.

02-10-2013

Technische pech zorgt voor korte dag Ter Apel

Afgelopen weekend in Ter Apel waren we snel klaar. De training op zaterdag ging goed, maar zondag bij de opwarmronde van manche 1 brak een bout. Het gevolg was deuken in de aandrijfas welke we niet meer konden repareren.

11-09-2013

Leermoment in Posterholt

Zo goed als het ging in Ter Apel een week eerder, zo slecht begon het in Posterholt. De auto was niet te besturen omdat de buitenste banden totaal geen grip meer hadden. Het leek wel alsof de rechter achterband lek was. Ralph kwam dan ook niet verder dan plaats 6. 

Met een andere achterband was het beter, maar daardoor was er wel behoorlijk wat onderstuur. Opnieuw geen denderende manche en plaats 5.
Een aanpassing zorgde ervoor dat de finale wel beter was. Het was een fel gevecht in een groep met 7 man waar Ralph uiteindelijk goed doorheen kwam en werd 3e.
Om in de volgende wedstrijden weer een mooi resultaat neer te zetten, zullen er andere banden nodig zijn.

03-09-2013

2e plaats tijdens Euromaster Ter Apel

In Ter Apel reed Ralph op 1 september zowel de Superklasse als Hotrod manches. In totaal 7 manches.

In de 1e manche voor de Hotrods zat het dicht bij elkaar en na een gele vlag situatie kon Ralph goed naar voren komen. Even had hij de leiding maar werd aangetikt bij het ingaan van de 1e bocht en verloor direct weer 2 plaatsen. Uiteindelijk kon hij achter Van den Bosch 2e worden. 
2e manche werd de startopstelling omgedraaid. Van den Bosch en Ralph stonden op rij 1. Van den Bosch behield de leiding bij de start en liep iets weg, maar gaandeweg werd Ralph zijn auto beter en reed hij het gaatje dicht. Hij drong aan, maar kon er niet aan voorbij.
Tijdens de Euromaster was de wegligging iets minder. Een aanpassing zorgde voor teveel overstuur. Ralph kon niet meer dan plaats 2 behouden.
In de superklasse pakte Ralph bij manche 1 de overwinning vanuit het middenveld. In manche 2 moest hij daarom achteraan starten en werd 5e. Manche 3 en 4 werden beiden een uitvalbeurt met stroomproblemen.
We waren zeer tevreden met de snelheid met 2 maal de snelste rondetijd die tevens sneller was dan we voorheen hebben gereden in Ter Apel.

22-08-2013

Pech tijdens World Cup weekend 2013

Tijdens het World Cup weekend in Venray reed Ralph met de BRL. Zaterdag vroeg in de middag was de kwalificatie waarin de 4e tijd werd gezet. De start in manche 1 was slecht en Ralph verloor 2 plekken omdat hij te ver naar buiten kwam te zitten. In de beginfase kwam hij vast te zitten achter Van der Zweerde en het inhalen wat moeizaam gaat op de grote oval lukte niet. Vervolgens deed Reijntjens een poging bij Ralph, maar dwong hem het stof op. Zwarte vlag voor Reijntjes, maar op het stof verloor hij opnieuw 3 of 4 plaatsen en werd op het rechte stuk op het linker voorwiel gereden waardoor de auto beschadigd raakte. Ralph moest de auto aan de kant zetten. 

In de 2e manche startte Ralph daarom van achteren en met diverse inhaalacties werd hij 9e.
In de finale van plaats 11 werd Ralph opnieuw 9e, maar de auto begon steeds zwaarder te sturen.

Zondag zouden er 2 manches verreden worden. Ralph mocht vertrekken van plaats 8 en werd 9e. In de beginfase was de auto nerveus aan de achterkant en opnieuw was er een probleem met de stuurinrichting. Dit hebben we na de 1e manche proberen te verhelpen, maar helaas stond de auto net niet op tijd op de wielen.

15-08-2013

2e plaatsen tijdens Speedweekend Posterholt

Afgelopen weekend hebben we eindelijk een schadevrij weekend gehad in posterholt en hebben we alle manches weten te finishen in een veld van 11 Hotrods. Zaterdag werden er 2 kwalificatiemanches verreden voor de Gouden Helm op zondag. Manche 1 mocht Ralph starten vanaf plaats 7 en reed naar plaats 2 achter Dreschel en voor Van den Bosch. Manche 2 werd de startopstelling omgekeerd. Van den Bosch startte vooraan en Ralph op 4. Na 1 ronde lag hij op plaats 2 en zat tot aan de finish op de bumper van Van den Bosch, maar kon er niet voorbij.


Van den Bosch en Ralph hadden op zaterdag evenveel punten, maar door zijn overwinning in manche 2 mocht Van de Bosch van pole vertrekken voor de Gouden Helm. Bij de Gouden Helm had Ralph de betere start, maar kon net niet naar binnen trekken. Het werd dan ook een 2e plaats in de Gouden Helm. Manche 2 en 3 startte Ralph weer van plaats 7. Beide manches reed hij naar plaats 2, maar Dreschel die vanaf 2 vertrok was in beide manches al te ver weg in de beginfase.

 


Met 2e plaatsen in alle 5 de manches, kunnen we tevreden zijn over het weekend. 

 Komend weekend wordt er gereden in Venray. Tijdschema:

 


Zaterdag 17-08-2013


Aanvang trainingen 12:00 uur


Ukke pukke race 14:20 uur


Aanvang wedstrijden 15:00 uur


Einde wedstrijden 22:00 uur


 


Zondag 18-08-2013


Ukke pukke race 12:00 uur


Aanvang wedstrijden 13:00 uur


Einde wedstrijden 18:00 uur

07-08-2013

Speedweekend Posterholt aanstaande

Dit weekend is het speedweekend in Posterholt. Zowel zaterdag als zondag worden er wedstrijden verreden met als hoogtepunt de Gouden Helm voor de National Hotrod op zondag.

 

Aanvang:

Zaterdag vanaf 13.30

Zondag vanaf 11.30

 

16-07-2013

Opnieuw pech in Posterholt

Afgelopen zondag hebben we gereden in Posterholt. Helaas werd het opnieuw geen dag zonder schade. Met alle uitvalbeurten dit jaar mocht Ralph van P5 starten in een veld van 12 Hotrods. De 1e manche ging redelijk. Ralph kwam niet snel genoeg door het veld waardoor Erik Roeffen al een ruime voorsprong had. Hij werd 2e voor Van den Bosch.

 

De 2e manche kwam Ralph opnieuw niet snel genoeg door het veld. Het gat naar Roeffen was minder groot, maar hij kon het niet dichtrijden. Wel was de auto een stuk minder nerveus na enkele aanpassingen tussen de manches. Opnieuw een 2e plaats achter Roeffen en voor Van den Bosch.

 

Voor de finale hadden we opnieuw een wijziging gedaan aan de afstelling. Helaas eindigde deze al binnen 1 ronde. Voor Ralph gingen 2 man in het rond. Ralph zag dit gebeuren en remde, maar werd van achteren aangetikt. Hij kwam met de achterwielen van de grond en werd rond geduwd tegen de muur bij het uitkomen van de bocht. Gevolg, polyester aan de achterkant en bumpersteunen doormidden en een kromme wielophanging.

 

Op 10 en 11 augustus staat het Speedweekend op het programma in Posterholt. Een week later het World Cup weekend in Venray. We hopen dat in die weekenden het geluk wat meer onze kant op komt.

01-07-2013

Ter Apel 30 juni 2013

Na de schade in Posterholt konden we op het allerlaatste moment toch nog naar Ter Apel. Het duurde precies anderhalve ronde voordat ik opnieuw met schade de strijd moest staken. Op het rechte stuk was er een ongelukkige aanraking tussen de 2 kopmannen waarna het hele veld ineen schoof. Er was net te weinig plaats tussen een spinnende auto en de muur met als gevolg een kromme stuurstang. 

De tweede manche ging het gelukkig beter. Ik mocht vanaf plaats 3 vertrekken, pakte de leiding in bocht 1 en won met afstand. Het bleek dat de wegligging en daarmee ook de rondetijd meteen weer goed was. De 3e manche was er opnieuw pech. Met een kapotte bougie moest ik de auto naar het middenterrein sturen. De finale ging dan wel weer goed. Ik mocht van plaats 2 vertrekken en kon direct de leiding pakken. Het werd de 2e overwinning van de dag.
Komende zondag rijden we in Posterholt. Hopelijk kunnen we dan een mooi resultaat neerzetten.

04-06-2013

Goede 2e helft van de dag in Ter Apel

Op 2 juni reden de National Hotrods in Ter Apel. Met een startveld van 15 auto\'s waren er mooie wedstrijden. 

In de eerste manche werd Ralph 5e en liep de auto niet goed. In de 2e manche liep de auto nog slechter en zette Ralph de auto in de opwarmronde op het middenterrein. 
Voor de start van de 3e manche werd het probleem verholpen en Ralph wist de 3e manche met afstand te winnen omdat hij door zijn uitvallen in de voorste helft van het veld mocht starten. In de finale ging het ook zo totdat de wedstrijd geneutraliseerd werd. Hierdoor kwam John van den Bosch achter Ralph te zitten. Hiermee was de spanning in de wedstrijd terug, maar Ralph wist ook na de gele vlag situatie de leiding te behouden.
Met een 5e - DNF - 1e en 1e plaats werd Ralph toch nog 4e in het eindklassement.

30-05-2013

Komende zondag in Ter Apel

Aanstaande zondag gaat het seizoen verder met de National Hotrod in Ter Apel. Hopelijk een mooie wedstrijddag met een mooi resultaat.

22-05-2013

Pinksterraces Venray

2e Pinksterdag hebben we zowel met de BRL V6 als met de National Hotrod (alleen Supercup) gereden.


Supercup National Hotrod
18 Hotrods stonden er aan de start van de Supercup. Tijdens de kwalificatie ging de auto redelijk en haalde we de 3e startplek achter Van der Velde en Van den Bosch. Dan de wedstrijd. Wellicht de moeilijkste beslissing van de dag, moesten er regenbanden of slicks onder? We kozen voor de regenband, maar verschillende concurrenten startten op de slicks. Bij de start was het chaos. Ralph werd op het rechter voorwiel gereden, Van den Bosch werd rond getikt. Ralphkwam toch nog als 2e uit de bocht maar de auto voelde niet goed aan. Holtmans kwam direct voorbij. Na een aantal ronden ging het beter en liep Ralph weer in op de leiders, maar de baan begon hard op te drogen en de mannen op slicks kwamen in het voordeel. Hierdoor werd Ralph slechts 5e.

BRL V6
De kwalificatie ging goed op een droge baan en Ralph startte als 4e in een veld van 16 BRL\'s. De rest van de dag reden we op regenbanden. In manche 1 verloor Ralph 1 plek en werd 5e. De 2e manche startend vanaf plaats 5 verloor Ralph 1 plaats bij de start en werd 6e. In de finale mocht hij als 5e van start en opnieuw was de buitenbaan sneller waardoor Ralph aan moest sluiten op plaats 6. De auto was nu een stuk beter en hij kon Reijntjes en Bouwhuis goed volgen, maar inhalen was geen optie omdat er 1 droog spoor was waar iedereen op bleef rijden. Algemeen was het dan ook de 6e plaats. De beste klassering tot dusver in de BRL V6.

13-05-2013

3e plaats tijden PAC Trofee

De dag begon met regen in Posterholt en de 1e manche werd er dan ook op regenbanden gestart. Het lukte niet om temperatuur in de banden te krijgen en de auto mistte dan ook snelheid. Het werd plek 4 in manche 1.

De 2e manche was de baan droog en Ralph had een superstart en ging op het 3e spoor 2 man voorbij om vervolgens in de bocht rechtuit geduwd te worden. Helaas werd dit niet bestraft en Ralph kwam als 11e uit de bocht in plaats van als 4e. Met deze achterstand zat er niet meer in dan een 5e plaats.
In de finale ging het dan wel goed. Vanaf plaats 9 wist Ralph naar de leiding te rijden en was niet meer te achterhalen voor John van den Bosch die 2e werd. John behaalde wel de 1e plek in het dagklassement en Ralph werd 3e.

11-05-2013

2e plaats tijdens Race of Champions

15 auto\'s stonden aan de start op Hemelvaartsdag in de Superklasse. In de 3e manche werd de Race of Champions gereden met de puntbesten van de 2 voormanches voorop. Ralph lootte de 4e plaats in manche 1 en behaalde de overwinning in deze 1e manche. In de 2e manche vanaf plaats 13 wist hij tot plaats 4 te komen. 

In de Race of Champions was het John van den Bosch op plaats 1 voor Ralph. Helaas was Van den Bosch te snel en Ralph moest genoegen nemen met plaats 2 en zijn titel afstaan.
In de finale werd de startopstelling van de Race of Champions omgedraaid. Ralph en John dus op de laatste rij. Vanaf daar wist John opnieuw te winnen en Ralph pakte in de laatste bocht nog de 2e plek van Sanders. 
In het dagklassement haalde Ralph ook de 2e plaats.

03-05-2013

Race of Champions 2013

Op Hemelvaartsdag zal in Ter Apel de Race of Champions in de Superklasse worden verreden. Ralph zal hier zijn titel verdedigen die hij in 2012 wist te winnen na een gevecht van start tot finish met John van den Bosch. 

In 2012 zat alles mee waardoor Ralph de titel wist binnen te halen. Na de wedstrijd in Posterholt is er alles aan gedaan om de motor te repareren en dat is gelukt! Dit jaar zal opnieuw alles moeten kloppen om vooraan het gevecht aan te kunnen gaan met de sterke Emming motoren.

09-04-2013

Pech in Posterholt

We hebben zondag de 1e wedstrijd gehad met de National Hotrod in Posterholt. We mochten in een veld van 11 auto\'s verder naar voren starten dan we hadden gedacht, plaats 5. De start in de 1e manche was super en binnen 2 ronden had Ralph de koppositie in handen. Hij kon een flinke voorsprong opbouwen voor de gele vlag situatie. Van den Bosch was inmiddels opgeschoven naar plaats 2 en zat dus op de bumper. Bij de herstart kon Ralph een aantal meter pakken en die kleine voorsprong kon hij behouden. Van den Bosch kon dan ook geen aanval plaatsen. Helaas ging het 1,5 ronde voor het einde fout. Bij het uitkomen van de bocht klonk er ineens een metaalgeluid in de motor en heeft Ralph de auto direct naar het middenterrein moeten sturen. Dit was ook direct het einde van de wedstrijddag voor ons. Heel jammer, nu het zo goed ging.

 

De motor is inmiddels uitgebouwd en we gaan kijken of we op 9 mei weer aan de start kunnen staan om onze Race of Champions titel te verdedigen.

03-04-2013

Paasraces Raceway Venray

We hebben een redelijke start van het seizoen gehad. Helaas was de wegligging nog niet optimaal. Na de vrije training hebben we behoorlijk wat bijgesteld, maar we kwamen niet verder dan een 10e plek in het veld van 20 auto\'s tijdens de kwalificatie.

 

De 1e manche ging redelijk goed. Daarin werd Ralph 8e achter Jeroen Reijntjes. Hij was weliswaar sneller, maar had niet genoeg over om een inhaalactie te doen. Voor de 2e manche moest er aan de motor gewerkt worden, deze kreeg teveel benzine. Helaas was er hierdoor geen tijd meer om aan de afstelling te werken. In de 2e manche schoof hij bij de start op van 8 naar 7, maar zat opnieuw klem achter Reijntjes. Achter Ralph kwam Nick Aerts opzetten en rondenlang reden ze naast elkaar. Door een kleine aanraking op het rechte stuk had hij linksvoor schade en viel terug naar plaats 10.

Opnieuw moest er gesleuteld worden voor de finale. Er moest zelfs zo lang gesleuteld worden dat we te laat op de baan waren en achteraan moesten starten. Vanaf plaats 19 kon Ralph verschillende mannen inhalen en door het uitvallen van een aantal concurrenten werd hij toch nog 8e in de finale.

 

We weten in ieder geval wat we aan moeten passen voor de volgende wedstrijd. Maar eerst zullen we met de Hotrod gaan rijden in Posterholt komende zondag.

18-03-2013

Raceway Venray in 2013

Afgelopen weekend heeft Raceway Venray een voorovereenkomst getekend met betrokken partijen. Er zijn dan ook 4 datums bekend geworden:


  • 1 april (2e paasdag)

  • 20 mei (2e pinksterdag)

  • 17 en 18 augustus (world cup weekend)

  • 27 oktober

 

Voor ons gaat het seizoen 1 april beginnen met de BRL V6.

21-01-2013

Racing Expo 26 & 27 januari 2013

Komend weekend zal Ralph deelnemen aan de Racing Expo te Leeuwarden. De BRL V6 zal te zien zijn op het beursgedeelte en 6 Hotrods, waaronder Ralph, zullen demowedstrijden geven in de Live Action Arena.

17-12-2012

Foto\'s Auto- & Motorsportdagen online

15 & 16 december stonden de auto\'s waarmee Ralph rijdt op de beurs in Gorinchem. Foto\'s zijn te vinden onder het kopje media.

28-11-2012

Ralph op Auto- en Motorsportdagen Gorinchem

Op 15 en 16 december vinden de Auto- en Motorsportdagen plaats in Gorinchem. Zowel de Hotrod als de BRL V6 waarmee Ralph rijdt zullen op de beurs te zien zijn. De BRL V6 zal op de beurs te zien zijn terwijl Ralph met de Hotrod demonstraties zal geven in de Race Arena.

08-10-2012

2e plaats in baankampioenschap

Op zondag 7 oktober heeft Ralph plaats 2 gehaald in het baankampioenschap Posterholt achter Laurens van der Velde. Door het missen van de wedstrijd in september was het kampioenschap buiten bereik, maar Ralph was nog wel te achterhalen voor de concurrentie. 

In de 1e manche kwam Ralph als eerste door het veld heen toen er 3 man te wijd gingen. Op zijn bumper zat Van der Velde en een fel gevecht volgde wat tot de finishlijn zou duren. Het verschil op start finish was een centimeter of 20 in het voordeel van Van der Velde, maar hij kreeg een straf en werd een plaats terug gezet. Het was dus een overwinning voor Ralph.
In de 2e manche kwam Ralph moeizaam door het veld heen en was het druk. Van den Bosch en Van der Velde kwamen erdoor en werden respectievelijk 1 en 2. Even later kon ook Ralph langs de buitenkant naar plaats 3 komen. 
In de finale kon Ralph opnieuw moeilijk naar voren komen. Van der Velde was weg en daarachter was het Van Eck, Dreschel, Van den Bosch en Ralph. In de laatste ronde lukte het om Dreschel voorbij te komen en met een neuslengte werd Ralph 4e. 
Met deze resultaten werd Ralph 2e in het dagklassement en ook 2e in het kampioenschap. 

01-10-2012

2e plaats voor Ralph in Ter Apel

Op zondag 30 september heeft Ralph een mooie 2e plaats weten te behalen in de Superklasse op het circuit van Ter Apel. John van den Bosch was duidelijk de snelste. Ralph wist in alle 4 de manches goed van voren te eindigen en pakte daarmee de 2e plaats in het dagklassement. Respectievelijk haalde hij een 3e, 2e, 4e en 3e plaats. 

Volgende week is de laatste wedstrijd van het seizoen in Posterholt.

25-09-2012

Geen Venray, wel Ter Apel

Helaas hebben we moeten vernemen dat Venray dit weekend niet doorgaat. Echter, wordt er wel gereden in Ter Apel waar we met de Hotrod gaan deelnemen aan de Superklasse.

05-09-2012

Ralph na Ter Apel ook niet aan start in Posterholt

Als gevolg van de crash in Venray met de BRL V6, zal Ralph na de wedstrijd in Ter Apel ook de wedstrijd in Posterholt moeten missen. 

20-08-2012

BRL net op tijd klaar, maar opnieuw werk aan de winkel

Net voor de start van het world cup weekend was de opbouw van een andere BRL in het vertrouwde zwart met rood klaar voor het World Cup weekend in Venray. 20 BRL\'s stonden er aan de start en Ralph wist zich als 10e te kwalificeren. In de 1e en 2e manche werd de auto al vroeg aan de kant gezet met een technisch probleem. 

In de finale moest er daarom achteraan gestart worden. Ralph kon veel concurrenten inhalen in de beginfase en eindigde de wedstrijd op een mooie 7e plaats.
Op zondag mocht Ralph ook starten vanaf plaats 7. In de eerste ronden ging het goed en schoof Ralph op naar plaats 5. Vervolgens reed hij het gat dicht naar de Colle auto van Peters. Ralph probeerde het binnenin, maar kon er niet voorbij komen. Het gevecht breidde zich uit met nog 2 man en Ralph werd aan de binnenkant aangevallen. Zijn tegenstander kwam verschillende keren te ver naar buiten en kreeg 2 maal een waarschuwing. Het daarop volgende contact zorgde ervoor dat Ralph in de muur klapte. De concurrentie werd gediskwalificeerd, maar voor Ralph en auto was het einde dag. Positief punt van het weekend is het tempo wat er was in deze 1e manche op zondag.  

06-08-2012

Tegenvallend weekend in Posterholt

Op 4 en 5 augustus werd er gestreden voor de Gouden Helm in de National Hotrod. Op zaterdag 2 manches die de startopstelling voor de Gouden Helm bepaalde. Ralph mocht in manche 1 van plaats 3 vertrekken. Een goede start leverde hem plek 2 op na ronde 1. Van Eck had de leiding en Ralph zette de aanval in. Vele ronden reden ze zij aan zij totdat Van der Velde de mogelijkheid kreeg om ons beiden aan de binnenkant te passeren. De aanval bij Van Eck ging daarna verder, maar het werd plaats 3.

In manche 2 had Ralph veel wielspin bij de start en ook bij het uitkomen van de bochten. Het tempo van de 1e manche was er niet meer en Ralph werd 5e. Later bleek het probleem in het differentieel te zitten en tot laat in de avond werd er gewerkt om deze te vervangen.
De 3e en 5e plek van zaterdag leverden een 5e startplaats op voor de Gouden Helm. Bij de start wist Ralph plek 4 te pakken en was in gevecht voor plaats 2. In het 2e spoor ging Litjens dwars en kwam naar de binnenlijn. Ralph moest remmen en Klaka kwam voorbij. Ralph zat tot op de finish op de bumper van Klaka maar had niet de snelheid om aan te vallen. 
Na deze wedstrijd lag het programma lang stil door een hartaanval bij de geluidsman. Daarom werd besloten slechts 2 manches te rijden. In de 2e manche werd Ralph in de beginfase hard van achteren aangereden en nam Van Eck en Van der Velde mee in bocht 1. Hier werd veel tijd verloren en Ralph werd nog 6e.
18 & 19 augustus hopen we terug te komen met een probleemloos weekend in de BRL V6.

16-07-2012

2e plaats in Ter Apel

Na een aantal weekenden zonder wedstrijd mochten we dan eindelijk weer van start met de Hotrod in Ter Apel. In een veld van 12 auto\'s mocht Ralph als 7e van start. De start bij de 1e manche was super en Ralph kon meteen 2 man pakken. Hij kon in de beginfase doorschuiven naar plaats 3, maar had last van onderstuur en kwam niet voorbij aan de Mini van Veldman. John van den Bosch was supersnel en kwam van achteruit opzetten. Hij passeerde Ralph en ging ook aan Veldman voorbij. Ralph volgde in zijn spoor en wist plaats 3 te pakken.

In de beginfase van de 2e manche kwam Ralph even op het 3e spoor en viel een aantal plaatsen terug. In de slotfase lag Ralph 5e en was in gevecht met Emming. Helaas zat de 4e plaats er niet in.
In de finale ging het snel richting plaats 3 en was de wegligging een stuk beter, maar Veldman bood flink weerstand. Verschillende ronden reed Ralph aan de buitenkant langs Veldman met Van den Bosch, Van der Velde en Litjens kort daarachter. Uiteindelijk vond John langs de binnenkant een gat en achter Van der Velde kon Ralph ook binnenlangs voorbij aan Veldman. In de slotfase was Ralph opnieuw in gevecht, ditmaal met Teuben. Na enkele ronden aan de buitenkant kwam Ralph 2 meter te kort op plaats 3.
John van den Bosch was overtuigend dagwinnaar voor Ralph en Van der Velde. Op 4 en 5 augustus zal er in Posterholt gestreden worden voor de Gouden Helm in de National Hotrod. 18 en 19 augustus is het World Cup weekend in Venray waar we zullen deelnemen met de BRL V6.

12-06-2012

3e plaats in Posterholt

Afgelopen zondag werd er zowel in Ter Apel als Posterholt gereden. 8 Hotrods verschenen aan de start in Posterholt. Ralph startte vanaf de laatste plaats als leider in het baankampionschap. De 1e manche werd een spannend gevecht tussen Litjens, Van der Velde en Ralph. Litjens lag op kop voor Van der Velde. Ralph kon hen bijhalen en zette de aanval in op het 2e spoor. Tot aan de finish bleef hij buitenom, maar werd op de streep 2e.

In de 2e manche zat Ralph in een groepje van 4 en kon er niet door totdat het vlak voor hem fout ging en de wedstrijd vroegtijdig werd beeindigd. Ralph eindigde als 3e.
In de finale duurde het te lang voordat Ralph naar voren kon komen. Er werd behoorlijk geduwd wat het lastig maakte om naar voren te komen. Ralph werd opnieuw 3e. 

31-05-2012

Snelheid zit erin, helaas niet het resultaat

2e Pinksterdag stond Ralph met de BRL V6 aan de start in Venray. In de kwalificatie worden er 4 ronden geklokt en het gemiddelde van die 4 ronden bepaalt de startplek. Ralph kwam in de 2e ronde van zijn kwalificatie vast te zitten achter Colle rijder Peters. Hij pakte de 7e tijd, maar er had meer ingezeten. In de 1e manche verloor Ralph 2 plaatsen bij de start en wist op de helft van de wedstrijd Bouwhuis weer terug te pakken. Vanaf de start had Ralph een probleem bij het aanremmen en 5 ronden voor het einde werd dit erger. Ralph zette de auto stil en in de pits bleek dat de wielbok gescheurd was. Door het uitvallen moest Ralph in manche 2 vanaf plaats 16 komen. Hij kon redelijk wat mensen inhalen en wist op de streep plaats 9 veilig te stellen. In de finale vertrok Ralph van plaats 10 en pakte een plaats bij de start. De gehele finale zat hij op de bumper van Van Eck, maar kon er niet voorbij komen.

Volgende wedstrijd vindt plaats op 10 juni met de Hotrod.

20-05-2012

Ralph wint Race of Champions in Superklasse

Op Hemelvaartsdag stonden er in Ter Apel 16 auto\'s aan de start waarvan het merendeel National Hotrods. 2 kwalificatiemanches werden gevolgd door de Race of Champions. In de 1e manche zorgde de loting voor een 4e startplaats. Ralph lag op een 2e plaats toen de wedstrijd werd geneutraliseerd. Bij het vallen van de groene vlag zat hij enkele ronden op het 2e spoor bij Erik Emming, maar wist uiteindelijk de leiding over te nemen en de 1e manche op zijn naam te schrijven. 

In de 2e manche moest Ralph vanuit het achterveld komen, maar mede door een ongeluk vlak voor hem kon Ralph al snel naar een 4e plaats doorschuiven. Hij wist uiteindelijk op te klimmen naar een 2e plaats achter Van den Bosch. 
In de 3e manche was het tijd voor de Race of Champions. Na een voorstellingsronde en de legendarische woorden Start your Engines mocht Ralph van pole vertrekken omdat hij de meeste punten had verzameld in de manches. Van den Bosch startte naast hem en het werd een spannend gevecht van start tot finish. Op de finish lijn was het verschil een halve autolengte.
In de laatste anderhalve ronde had Ralph last van een slippende koppeling. Hij verscheen nog wel in de Gerry Meijerhof Trophy, maar het probleem was helaas niet verholpen.
Foto\'s zijn toegevoegd onder het kopje media. Met dank aan Ovalnews. We gaan nu de BRL V6 klaarmaken voor 2e Pinksterdag.

14-05-2012

Spanning en sensatie in Posterholt

Zondag 13 mei stonden er 12 Hotrods aan de start in Posterholt. Met de PAC trofee wordt de startopstelling bepaald door middel van loting. Ralph mocht in manche 1 als 4e starten met 3 snelle mannen voor hem. Lang zat hij buitenom bij Van Eck met Van Den Bosch en Van der Velde direct erachter totdat Van Eck zijn auto vast kwam te zitten op de sideskirt van Ralph. Ralph kon door maar zag Van der Velde binnendoor komen. Samen de bocht door en bij de volgende bocht lag er een oliespoor waardoor Van der Velde rechtdoor gleed en Ralph de 3e plaats pakte. Hier eindigde hij ook.

Voor de 2e manche werd de startopstelling omgedraaid en Ralph starte op plaats 9. Met een goede start pakte hij 2 plaatsen. In de ronden daarna wist hij zich naar plek 3 te rijden. Er volgde een gele vlag situatie waardoor hij direct achter Van den Bosch en Van der Velde kwam te zitten. Maar de herstart werd op een vreemd moment vrijgegeven waardoor het heel chaotisch werd. Ralph kwam in de sandwich en kwam uiteindelijk als 4e uit de strijd en eindigde ook op deze positie. Helaas werd er wel de nodige schade gereden aan het bodywork.
In de finale startten de puntbeste achteraan wat een 9e startplaats betekende voor Ralph. In een goede beginfase wist Ralph naar plaats 2 te rijden gevolgd door Van den Bosch, Litjens en Van der Velde. Van Eck had met zijn startplek voorin al een flinke voorsprong te pakken. Ralph wist meter voor meter weg te lopen bij Van den Bosch totdat hij een remfout maakte waardoor Van den Bosch aan de binnenkant langszij kwam. Ronde na ronde reden ze deur aan deur in een felle strijd. Uiteindelijk trok Van den Bosch aan het langste eind. Het was wel voor het eerst dat Ralph de snelste rondetijd reed in de National Hotrods.
Al met al een dag vol strijd en met een mooie 3e plaats in het dagklassement. Donderdag (Hemelvaart) staat de Race of Champions op de agenda in Ter Apel met op dit moment 15 inschrijvingen. 

10-04-2012

Ralph pakt 3e plaats in BRL V6

Op 2e paasdag werd er gereden op Raceway Venray. Ralph stond aan de start in de BRL V6. In de kwalifactie wist hij een 5e tijd te zetten in een veld van 16 BRL\'s.
In de 1e manche startte hij daarom op het binnenspoor en moest Van Eck voorbij laten gaan. Vlak voor hem was er lang het gevecht tussen Reijntjes en Van Eck. Totdat de 2 elkaar raakten en Van Eck de muur raakte. Ralph schoof een plaats op en werd 5e in deze eerste manche.
In de 2e manche werd er voor het eerst op de grote oval gereden in de regen. Ralph kon plek 5 handhaven en stond in de beginfase onder druk van Renger van der Zande. Halverwege de race liep het 2-tal in op Reijntjes en Peters. Reijntjes viel net voor Ralph uit en even later gingen Ralph en Van der Zande voorbij aan Peters. Ralph lag op een mooie 3e plaats en liep in de slotfase uit op Van der Zande. Hij eindigde als 3e en mocht voor het eerst op de control car met de BRL-klasse.
Tegenslag volgde in de finale. Met een aanlopend wiel moest Ralph de auto vanaf de startopstelling naar het middenterrein rijden.

03-04-2012

Ralph wint 3 maal in National Hotrod

Op 1 april werd de 1e wedstrijd voor de National Hotrods verreden op het JaBa circuit in Posterholt. Ralph wist alle 3 de manches te winnen. Geholpen door een 2e startplek kon hij in alle manches de leiding pakken in ronde 1. In de 2e manche kon Van der Velde tot aan de bumper komen, maar het tempo zat er goed in waardoor hij niet voorbij kon komen.

2e Paasdag zal Ralph de volgende wedstrijd hebben in de BRL V6 op de half mile oval in Venray.

28-03-2012

Eerste wedstrijd in Posterholt

Op zondag 1 april zal de 1e wedstrijd van het seizoen voor de National Hotrods worden verreden op het JaBa circuit in Posterholt. Aanvang van de wedstrijd is om 11.30 uur.

20-03-2012

Seizoen begint in regenachtig Lelystad

Op zondag 18 maart stond de 1e wedstrijd van het seizoen op het programma voor de National Hotrods in Lelystad. In de 1e manche was er een opdrogende baan maar startte iedereen op de slicks. Ralph mocht vooraan starten en werd 4e in deze manche. De 2e manche was het natter en stond iedereen op regenbanden. Ralph lag in de beginfase aan de leiding maar moest Van den Bosch en Van der Velde voorbij laten gaan en werd 3e. In de finale waren de weersomstandigheden gelijk en kon Van den Bosch niet van start gaan door technische problemen. Lang lag Ralph aan de leiding voor Van der Velde, maar in de slotronden werd hij gepaseerd en werd 2e in de finale en daarmee ook 2e algemeen.

Voor de komende wedstrijden zal er gewerkt moeten gaan worden aan de wegligging. Enkele foto\'s zijn te vinden onder het kopje media.

31-01-2012

Te Koop - Formule Toyota

De Formule Toyota van Ralph staat te koop. Na \'Rookie of the Year 2009\' werd Ralph in 2010 en 2011 kampioen met deze auto. De auto staat raceklaar voor het seizoen 2012.

\"\"

16-01-2012

Geslaagde feestavond

Ter ere van het seizoen 2011 werd er op 14 januari een feestje gevierd. Hier stond de National Hotrod van Ralph weer klaar voor het nieuwe seizoen. Foto\'s van de avond staan op de site.

19-12-2011

Eerste meters in de Hotrod zijn weer gemaakt

Na vele uren werk kon Ralph de Hotrod voor het eerst uitproberen tijdens de Auto- en Motorsportdagen in Gorinchem. Er kwamen 2 kleine problemen naar boven, maar deze werden opgelost. Nu kunnen we tijdens de trainingen in het voorjaar gaan werken aan de wegligging.

14-12-2011

Ralph in actie tijdens Auto- en Motorsportdagen

Komend weekend (17 & 18 december) worden voor het eerst de Auto- en Motorsportdagen georganiseerd in de evenementenhal in Gorinchem. Hier zullen we demo\'s geven met de Formule Toyota en de National Hotrod. Voor ons is het een mooie gelegenheid om te kijken of alles functioneert aan de Hotrod na de wederopbouw.

Meer info over de beurs op http://www.auto-motorsportdagen.nl

 

14-10-2011

Monteur gezocht

Voor de National Hotrod zijn we nog op zoek naar een monteur die zich bij ons team wil voegen. Mensen die interesse hebben kunnen zich melden.

03-10-2011

Ralph Verberkt opnieuw kampioen in Formule Toyota

Op zondag 2 oktober heeft Ralph zijn kampioenschap in de Formule Toyota met succes verdedigd. In de 1e manche behaalde hij de 2e plaats achter Janssen. In de 2e manche was een 3e plaats voldoende om het kampioenschap te beslissen. In de finale kon Ralph weer vrijuit rijden en wist hij overtuigend te winnen. Helaas werd hij wegens contact 1 plaats terug gezet. Hierdoor wist Janssen het kampioenschap goed af te sluiten met 3 overwinningen.

26-09-2011

Vooruitgang in BRL V6

In de BRL V6 stonden 18 auto\'s aan de start. Tijdens de vrije training en kwalificatie was er een probleem met de remmen. Ralph kwalificeerde zich op plaats 12. In de 1e manche was het probleem een stuk minder en eindigde Ralph op plaats 10. In de 2e manche werd hij opnieuw 10e en in de finale 9e. Ralph werd dan ook 9e algemeen.

Op zondag startte Ralph op plaats 9 en werd 9e in de 1e manche, maar de auto was nog steeds nerveus bij het aanremmen. Voor manche 2 werd de oorzaak gevonden en het ging meteen een stuk beter. Na een crash in ronde 1 lag hij op plaats 7. Vanaf de groene vlag was er een mooi gevecht met Roel Bongaerts, maar Ralph kon hem niet passeren. In de finale mocht hij van plaats 7 starten en pakten meteen 2 man bij de start. Na 10 ronden kwam Jacky van der Ende achter hem en ging voorbij. Even later was het Barrie Maessen die begon aan te dringen. Rondenlang kon Ralph zijn plaats verdedigen, maar op het eind viel hij terug naar plaats 7. In het dagklassement was er een gedeelde 6e plaats. 

Zondag 2 oktober staat Ralph in Posterholt aan de start en zal het baankampioenschap en algemeen kampioenschap beslist gaan worden. Ralph heeft een voorsprong in beide kampioenschappen. Aanvang van de wedstrijden is om 11.30.

20-09-2011

Geen Hotrod en Formule Toyota, wel BRL V6

Helaas gaat het niet lukken om de Hotrod klaar te krijgen voor het aankomende weekend in Venray. We zijn een heel eind gekomen, maar missen een aantal delen om de auto klaar te krijgen. Enkele foto\'s van de opbouw staan op de website.

Wel hebben we het aanbod van Harrie Maessen gekregen om opnieuw in de BRL te starten. Hierdoor kunnen we toch rijden op onze \'thuisbaan\'. Wedstrijden beginnen om 13.00 op zaterdag en zondag. Zaterdag zijn er trainingen vanaf 10 uur.

13-09-2011

Opnieuw pech in Posterholt

De voorlaatste racedag in Posterholt begon Ralph met een stevige voorsprong in het kampioenschap. In de beginfase van de 1e manche werd deze voorsprong verkleind toen Ralph meegenomen werd na een botsing tussen 2 concurrenten. De auto verdween achterwaarts de muur in en het was einde wedstrijd. Tussen de manches werd druk gesleuteld, maar in de opwarmronde van de 2e manche bleek al dat er een probleem was en stond Ralph niet aan de start. In de finale stond de auto weer redelijk op de wielen en werd er nog een 2e plaats behaald.

07-09-2011

Komend weekend Posterholt

Op zondag 11 september zal Ralph weer aan de start staan in Posterholt in de Formule Toyota. Aanvang van de wedstrijden is half 12.

16-08-2011

Ralph opnieuw in BRL V6 tijdens World Cup Venray

Ralph zal 20 en 21 augustus voor de 2e keer van start gaan in de BRL V6. Naast de BRL staan ook de National Hotrods, Stockcar F1 en F2 aan de start. Op zaterdag zijn er trainingen vanaf half 11 en beginnen de wedstrijden om 13.00. Op zondag zijn er wedstrijden vanaf 13.00.

08-08-2011

Spannende tweestrijd om de Eurocup

Formule Toyota
Het weekend in Posterholt begon met de Eurocup. Vanaf de laatste startplek kwam Ralph snel naar voren. Na enkele ronden lag hij op plek 2 achter Hanssen waarna een fel gevecht volgde in de 30 ronden durende wedstrijd. Helaas kon Ralph niet door de verdediging van Hanssen komen en moest hij genoegen nemen met plaats 2. In de 2e manche kwam Hanssen opnieuw op plaats 1 en wist een klein gat te slaan voor Ralph door het veld was en opnieuw werd het plaats 2.
Zondag wist Ralph de 1e manche te winnen nadat hij eerder door het veld naar voren was gekomen voor Hanssen. In de 2e manche was het opnieuw zaak om zo snel mogelijk naar voren te komen Na een kleine aanraking verloor Ralph een aantal plaatsen, maar wist hij nog terug te komen tot plaats 3. In de finale was Hanssen weer snel voorop en was het gat te groot om dicht te rijden, opnieuw plaats 2. De foto\'s onder het kopje media vertellen het verhaal.

National Hotrod
Met de Hotrod van Ramon Ghielen was het weekend minder succesvol door technische problemen. 4 manches had ik de auto al vroegtijdig langs de kant moeten zetten. In de finale ging het even heel goed toen ik naar plaats 1 reed en een gat wist te slaan. Al snel werd ik gevolgd door Van der Velde en Van den Bosch en ook net zo snel kwam het elektrisch probleem weer terug. Jammer dat we de potentie van de auto niet hebben kunnen laten zien.

02-08-2011

Speedweekend Posterholt staat voor de deur

Komend weekend wordt het Speedweekend verreden in Posterholt. Zowel op zaterdag als zondag zullen er wedstrijden verreden worden. In de Formule Toyota verdedigt Ralph zaterdag de Eurocup.
De Hotrod is nog niet klaar, maar Ralph zal komend weekend wel aan de start staan in de auto van Ramon Ghielen.

18-07-2011

Winst met Toyota in Ter Apel

De Formule Toyota reed op 17 juli voor het eerst sinds lang weer een wedstrijd in Ter Apel (7 auto\'s). Het ontbreken van mannen als Driessen en Hoeboer was merkbaar. Hanssen en Ralph moesten loten om plaats 6 welke voor Ralph was. Het wedstrijdbeeld gedurende de 4 manches was hetzelfde waarbij Ralph al vroeg de leiding kon nemen gevolgd door Hanssen.

11-07-2011

Perfect resultaat met Formule Toyota

Door de grote schade aan de Hotrod stonden we in Posterholt alleen aan de start met de Formule Toyota. 3 maal wist Ralph vanaf de laatste startplaats naar de overwinning te rijden. In de 1e manche werd hij geholpen door het uitvallen van Janssen en Hanssen en na de safety car ging hij van plaats 3 naar de overwinning. In de 2e manche duurde het iets langer om naar voren te komen en was er een kopgroep van 5 met een kleine voorsprong. Ralph kon het gat dichten en wist zich door de kopgroep heen te werken. De finale werd een mooie tweestrijd voor het publiek samen met Hanssen. Wel 15 ronden ging het als aan een touwtje en werd het nog spannender door lichte regen. Een aantal ronden voor het einde kon Ralph met een uitremactie aan de binnenkant de 3e overwinning binnen slepen.  

28-06-2011

Zware klapper tijdens training in Ter Apel

Zondag 26 juni is er gereden in Ter Apel. Helaas heeft Ralph niet meer op zondag kunnen rijden. Tijdens de training op zaterdag bleef het gas vol open staan bij het aanremmen en is Ralph hard in de betonnen muur geeindigd. Even na de crash is de ambulancedienst is op het circuit geweest voor een controle waaruit bleek dat alles in orde is.
De National Hotrod is zwaar beschadigd en inmiddels is de auto kaal gemaakt zodat er begonnen kan worden met het repareren van het chassis. Enkele foto\'s zijn op de site geplaatst. Het is op het moment nog niet bekend wanneer de auto weer op de baan zal verschijnen.

14-06-2011

Zwaar maar heel mooi weekend in Venray

Afgelopen weekend heeft Ralph zaterdag, zondag en maandag gereden in de Hotrod en de BRL. Op zaterdag stonden de trainingen op het programma die werden afgesloten met een kwalificatiesessie voor de BRL V6. Van de 16 deelnemers wist Ralph de 10e tijd te noteren. Het werd ook al duidelijk dat het fysiek enorm zwaar is om met de BRL op de kombaan te rijden.

Wedstrijden National Hotrod
In de trainingen was de wegligging er nog niet bij de Hotrod, maar na een bezoekje aan de weegschalen ging het beter op zondag. In de manches wist Ralph beide keren de 3e plaats te halen en in de finale wist hij de koppositie over te nemen en gaf deze niet meer af. Dit resulteerde in de eerste plaats in het dagklassement.
Op maandag mocht Ralph achteraan starten bij mannen als Van de Bosch en Van der Velde. Het tempo was goed en in de manches behaalde Ralph 2 maal een 5e plaats. In de finale begon het bij de start te regenen. Even was het aftasten, maar daarna begon Ralph een opmars naar de 3 plaats. Hij werd 4e in het dagklassement

Wedstrijden BRL V6
De BRL was een hele nieuwe ervaring. Vanaf een 10e startplek begon Ralph rustig aan en moest 2 plaatsen prijs geven, maar in de laatste 5 ronden ging het super en kon Ralph nog 4 plaatsen goed maken. De 2e manche was er een 8e startplaats en na opnieuw een rustig begin ging het halverwege de wedstrijd super en werd het gat naar de groep die streed om plaats 5 dichtgereden. Ralph verkoos de aanval, maar dit kostte veel kracht en Ralph viel terug naar plaats 10. Wel had hij een mooie 6e tijd gereden in deze manche. In de finale wilde de verzuurde armen simpelweg niet meer.
Maandag kon Ralph in de BRL niet meer de rondetijden halen die hij op zondag reed. In de 1e manche zette hij de auto stil met een lekke band. In de 2e en 3e manche eindigde hij rond plaats 10.

10-06-2011

Pinksterraces op Raceway Venray gaan door!

Dat heeft de kort geding rechter vrijdagmiddag bepaald. Omwonenden waren naar de rechter gestapt omdat ze het niet eens waren met de vergunning die de gemeente had uitgegeven. Zo zou een bestemmingsplan voor het gebied ontbreken. Bovendien vrezen ze geluidsoverlast. Volgens circuiteigenaar Harrie Maessen zijn er voldoende geluids- en veiligheidsmaatregelen getroffen. De rechter vond wel dat de gemeente Venray een volgende keer bij de vergunningverlening beter onderzoek moet doen.
bron: L1

09-06-2011

Ralph tijdens pinksterraces ook in BRL V6

Ralph heeft het aanbod gekregen om met de pinksterraces eenmalig in de BRL V6 te rijden. Deze klasse zal zijn manches verrijden op de nieuwe \"1/2 mile oval\".

06-06-2011

Pech en succes in Posterholt

Formule Toyota
Met de Toyota ging het heel goed. In een mooi deelnemersveld wist Ralph in de 1e manche naar de overwinning te rijden. In de 2e manche werd het een 2e plaats achter Hanssen. Net voor de finale begon het te regenen en Ralph werd opnieuw 2e achter Hoeboer. Dit zorgde voor de dagoverwinning bij de Toyota\'s.

National Hotrod
Bij de Hotrod waren er in de 1e en 2e manche remproblemen die grotendeels opgelost waren voor de finale. Vanaf plaats 3 wist Ralph de leiding over te nemen. Klaka en Van de Bosch kwamen voorbij en Ralph reed een aantal ronden zij aan zij met Van Eck totdat het gas open bleef staan waardoor hij in de muur belandde.

03-06-2011

1e overwinning met de Hotrod

Op Hemelvaartsdag stonden er 16 auto\'s aan de start in de superklasse waarvan 9 Hotrods. In de 1e manche moest Ralph de auto stil zetten met een slecht lopende motor. In de 2e manche was het probleem opgelost en wist hij van een 2e startplek zijn eerste manche met een Hotrod te winnen. In de 3e en 4e manche moest hij weer achteraan starten en zijn er verschillende dingen uitgeprobeerd. Een leerzame dag die met een tevreden gevoel werd afgesloten.

30-05-2011

Drukke maand in juni

Na een rustige maand in mei zal er veel gereden gaan worden in juni. Op hemelvaartsdag zal Ralph deelnemen aan de Superklasse in Ter Apel waar 8 Hotrods mee zullen rijden. Voor zondag 5 juni staan er 11 Hotrods ingeschreven in Posterholt. Een week later zullen er op beide Pinksterdagen wedstrijden gereden worden op Raceway Venray.

09-05-2011

Problemen met de Hotrod

Zaterdag voor de wedstrijd ontdekte we een probleem met de Hotrod waardoor we \'s nachts hebben moeten besluiten om de Hotrod te laten staan voor de wedstrijd op zondag.
Wel heeft Ralph gereden met de Formule Toyota waar hij een 2e plaats algemeen heeft behaald door twee maal 2e te worden en te winnen in de finale.

26-04-2011

Leerzame dag in Ter Apel

De tweede wedstrijd van het seizoen is verreden in Ter Apel. Daar mogen de Hotrods meerijden in de Superklasse. Voor Ralph was dit een nieuw circuit. Het doel was dan ook meters maken en kijken hoe de auto gaat op dit circuit.
Er werden 4 manches verreden en Ralph eindigde iedere manche op plaats 4 of 5 wat heeft geresulteerd in een mooie 4e plaats algemeen.

Beelden van de finale zijn te vinden onder de volgende link. Klik hier

21-04-2011

Druk paasweekend

Helaas hebben we moeten vernemen dat de Paaswedstrijden niet doorgaan in Venray. Daarom is de planning voor het komend weekeinde veranderd. Op zaterdag gaan we trainen in Posterholt en op zondag gaan we ervaring op doen in Ter Apel waar verschillende Hotrods mee zullen rijden in de Superklasse.

12-04-2011

Beelden finale op YouTube

Beelden van de strijd om de PAC Trofee van afgelopen zondag zijn te vinden onder de volgende link: Klik hier11-04-2011

Goed gevoel na eerste wedstrijddag

Tijdens de eerste race in Posterholt heeft Ralph deelgenomen in de Formule Toyota en de National Hotrod. In de Formule Toyota streden 8 autos om de PAC Trofee. De eerste manche eindigde al snel door een waterlek. De tweede manche ging een stuk beter. In de eerste ronde van 7 naar 3 om vervolgens kort achter Severens te eindigen op een 2e plaats. In de finale stonden de puntbesten vooraan en door de uitvalbeurt begon Ralph vanaf plaats 7. Na een inhaalrace en een spannend gevecht met Severens moest Ralph toch genoegen nemen met plaats 2.

In de National Hotrod ging het om ervaring opdoen. Het magere deelnemersveld van 6 autos gaf voldoende ruimte om dit te doen. Van den Bosch was duidelijk het snelste, maar door pech bij Van Eck wist Ralph 3e te worden in de eerste manche. In de 2e manche viel Dreschel ook uit en werd Ralph 2e. De finale werd helaas geschrapt door een hele zware crash bij de Stockcar Formule 2.

07-04-2011

Nog 2 dagen voor het nieuwe seizoen

Over 2 dagen begint het seizoen 2011 op het JaBa circuit in Posterholt. Aanvang van de wedstrijden is om 11.30 uur.

03-04-2011

Eerste meters in de Hotrod

Tijdens de training van 2 april op het circuit van Posterholt hebben we de auto voor het eerst uitgeprobeerd. Alles werkt naar behoren en we kunnen dus op naar de eerste wedstrijd in Posterholt op 10 april.

17-11-2010

Algemeen kampioenschap

Tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen in Lelystad heb ik het algemeen kampioenschap binnen gehaald. Voor het kampioenschap had ik nog 2 punten nodig, maar met een startpositie in de voorhoede kon ik tot 3 maal toe de overwinning opeisen en het seizoen op een mooie manier afsluiten.

13-11-2010

Laatste wedstrijd van dit seizoen!

Zaterdag wordt de laatste wedstrijd van dit seizoen verreden in Lelystad en aldaar zal het algemeen kampioenschap worden beslist. De overwinning in dit kampioenschap kan ons bijna niet meer ontgaan met een voorsprong van 35 punten en er zitten nog 36 punten in het kampioenschap. Aanvang van de wedstrijden is om 12.30 uur.

03-10-2010

Baankampioenschap Posterholt binnen!

Met een 3e, 1e en 2e plaats heb ik zondag de dagoverwinning gepakt en daarmee ook het baankampioenschap Posterholt 2010 gewonnen. Tevens heb ik nu een hele goede uitgangspositie voor het algemeen kampioenschap welke op zaterdag 16 oktober in Lelystad beslist gaat worden.

12-09-2010

Mindere zondag in Posterholt

Na een reeks goede wedstrijden zat het niet mee in Posterholt op 12 september. In de 1e manche moest ik de auto aan de kant zetten omdat de motor ermee stopte. In de 2e manche kon ik naar een 3e plaats rijden, maar met een aanpassing die niet goed uitpakte, eindigde ik op plaats 4 in de finale.

16-08-2010

Succesvol weekend in Venray

Afgelopen weekend vond het World Cup weekend plaats in Venray. Zaterdag begon het weekend met de Eurocup welke ik opnieuw wist te winnen. Met een 2e en 3e plaats in de daaropvolgende manche behaalde ik de overwinning in het dagklassement. Op zondag reed ik vanaf plaats 11 naar een 4e en 3e plaats in de manches. In een natte finale ging het nog beter en kon ik van achteruit naar de leiding toe rijden. Hierdoor haalde ik een 2e plaats op de zondag en kunnen we terugkijken op een heel mooi weekend.

11-08-2010

Eerste raceweekend in Posterholt

Het eerste raceweekend in Posterholt zit erop. Op de zaterdag heb ik het dagklassement gewonnen met een 2e plaats en een overwinning. De zondag begon heel goed met 2 overwinningen, maar in de finale kwam ik op het gras na een aanraking, gelukkig kon ik de race wel eindigen op plaats 6 en de 2e plaats in het dagklassement pakken.

Komend weekend gaan we rijden tijdens de World Cup in Venray. Zowel op zaterdag als zondag worden er 3 manches gereden. Aanvang van de wedstrijden is op beide dagen om 12.00.

05-08-2010

De Raceweekenden!

De raceweekenden staan weer voor de deur. Op 7 en 8 augustus vindt het jaarlijkse Speedweekend plaats in Posterholt. We gaan weer proberen om van achteruit zoveel mogelijk punten binnen te halen in de 5 manches die op het programma staan.

18-07-2010

Goed nieuws uit Lelystad en Venray

Afgelopen zondag mocht ik in Lelystad vooraan starten omdat ik de eerste wedstrijd in Lelystad 2 manches heb moeten missen. Deze eerste startplaats heb ik weten om te zetten in 3 overwinningen wat goede punten voor het kampioenschap heeft opgeleverd. Tevens hebben we een brief gehad van Raceway Venray waarin we zijn uitgenodigd voor de World Cup wedstrijden op 14 en 15 augustus in Venray. Voordat het zover is hebben we 7 en 8 augustus het speedweekend in Posterholt.

 

13-06-2010

Baankampioenschap Posterholt

Op 13 juni is de 3e wedstrijd voor het baankampioenschap in Posterholt verreden. Als leider in het kampioenschap moest ik achteraan starten en zowel in de 1e als 2e manche kon ik opklimmen naar een 3e plaats. In de finale was ik opnieuw goed onderweg naar voren, maar had ik een aanrijding met Habets waardoor ik de strijd moest staken.

26-05-2010

Pech in Lelystad

De 1e manche was ik opgeklommen naar een 3e plaats, maar kwam ik niet voorbij aan teamgenoot Stephan. Bij de opwarmronde voor de 2e manche ging het differentieel kapot en was ik klaar voor de dag. De volgende wedstrijd zal verreden worden in Posterholt op 12 juni.

09-05-2010

Goede resultaten in Posterholt

Afgelopen zondag heb ik de dagoverwinning kunnen behalen door 3 maal te winnen, maar het was zeker niet makkelijk door de grote druk die Siebers op me zette. Natuurlijk zijn we heel erg tevreden met het resultaat en gaan we met goede moed naar Lelystad op 16 mei waar ik helemaal achteraan mag gaan starten.

05-05-2010

Formule Toyota Posterholt

Komend weekend zal de 2e wedstrijd voor de Formule Toyota plaatsvinden in Posterholt. Wedstrijden zullen beginnen om half 12.

08-04-2010

Start Raceseizoen 2010

Na een lange winterstop gaat komend weekend het raceseizoen 2010 van start voor de Formule Toyota. Deze wedstrijd zal plaatsvinden op het JaBa circuit in Posterholt en er zal gereden worden voor de PAC trofee. De wedstrijden beginnen om 11.30.

30-03-2010

Monteur gezocht

Ralph is op zoek naar een monteur voor zijn zwarte Formule Toyota. Geïnteresseerden kunnen contact met ons opnemen via de mail. Het mailadres is te vinden onder contact-informatie op deze site.

08-03-2010

Seizoensstart komt een week eerder

Afgelopen weekend hebben we te horen gekregen dat Venray een wedstrijd zal organiseren op 5 april (Tweede Paasdag) in Sint Truiden. Het gaat om een volwaardige betonbaan met een lengte van 350 meter. In ieder geval komen de volgende klassen op de baan: Formule Toyota, National Hotrods, Stockcar F2 en Saloon Stockcar. Verdere informatie is nog niet bekend.

 

Tevens zijn de foto\'s van de feestavond van 26 februari online geplaatst.

Ralph Verberkt Racing - Nieuws Ralph Verberkt Racing - Nieuws Ralph Verberkt Racing - Nieuws