Naam: Ralph Verberkt
Geboren: 05-08-1987

Ik ben een geboren racefanaat en ga al van jongs af aan met mijn vader naar de autospeedway in Venray. Eind 2006 ben ik meer betrokken geraakt bij de autospeedway door met veel plezier te zijn meegelopen bij Severens Racing.

2007
Balkenklasse - Zelf ben ik eind 2007 voor het eerst achter het stuur gekropen, toen ik mocht deelnemen aan de laatste autocross van het jaar in Neerkant. Ik kreeg een VW Golf ter beschikking om eens te ervaren hoe het is om te rijden in de balkenklasse.2008
Balkenklasse - Uiteraard beviel het racen heel goed en daarom zijn we snel genoeg begonnen met het opbouwen van een Ford Escort voor de balkenklasse in 2008. In de tweede helft van het seizoen heb ik een Honda Concerto gekocht om net wat verder naar voren te kunnen komen. De laatste paar autocrossen van het jaar heb ik met beide auto’s deelgenomen, want je kunt nooit teveel racen natuurlijk.


GT Academy - Naast de balkenklasse heb ik in 2008 ook meegedaan aan een competitie van Nissan en Playstation. Door een snelle ronde te rijden in de virtuele wereld, mocht ik naar de nationale finale in Amsterdam. Daar ben ik uiteindelijk 3e geworden en dat leverde me een ticket op naar Silverstone, waar ik bijna een week mocht verblijven met 21 andere winnaars uit Europa. In die week stonden er veel zware tests op het programma, maar mocht ik ook in auto’s rijden waar ik een maand eerder nooit van had gedacht er ooit in te zullen rijden. Na 3 dagen vol fysieke tests, theorie en een endurance-race in een kart kreeg ik te horen dat ik tot de laatste 14 behoorde. De dag erna mocht ik in een Caterham, Nissan 350Z, Nissan GT-R en een Formule Silverstone rijden. Helaas haalde ik de laatste 8 niet op die dag en lag ik uit de competitie, maar ik was wel een geweldige ervaring rijker en heb daar heel veel geleerd en ook heel veel plezier gehad.
2009


Formule Toyota
- In 2009 heb ik de mogelijkheid gekregen om te gaan rijden in de Formule Toyota voor Racing Team Driessen. In het begin was het wel even aanpassen, maar iedere manche kon ik de rest wat beter bijhouden. Op mijn 3e racedag resulteerde dit in mijn 1e overwinning met een beetje hulp van de rode vlag. Vanaf dat moment kon ik goed meekomen en profiteren van het feit dat ik wat verder naar voren mocht starten dan de snelle jongens. Halverwege het seizoen werd de Eurocup verreden welke ik op mijn naam wist te schrijven. Vanaf dat moment was ik zeer competitief en heb ik mee kunnen dingen naar het kampioenschap tot de laatste manche.Een overzicht van de resultaten in het eerste jaar Formule Toyota:
• 10 manche overwinningen
• Winnaar Eurocup
• 3 overwinningen in het dagklassement
• 2e plaats kampioenschap

Dit alles maakte 2009 een geweldig jaar waarin we beter hebben gepresteerd dan iemand had verwacht of durven hopen.

2010
Formule Toyota - In 2010 kon ik de lijn van 2009 doorzetten en ben ik kampioen geworden in de Formule Toyota. Opnieuw wist ik ook de Eurocup Formule Toyota te winnen.


2011
National Hotrod - In de winter werd besloten om de overstap te maken van de Formule Toyota naar de National Hotrods. De Focus van Marc Stegmeijer werd zwart overgespoten en stond in april aan de start. In het begin was het aanpassen, maar in tijdens de Pinksterraces in Venray wist ik het dagklassement naar me toe te trekken. Een week later volgde een zware klapper toen het gas vol open bleef hangen. De wederopbouw van de auto was pas in december voltooid waardoor het seizoen al in juni afgelopen was met de Focus.


Formule Toyota - In 2011 nam ik ook voor het 3e seizoen deel aan de Formule Toyota. Voor het 2e jaar op rij wist ik de titel binnen te halen. 
BRL V6 - Naast een nieuwe ervaring in de National Hotrod heb ik ook de kans gekregen om in de BRL V6 te rijden. Het was voor mij een kans om tegen mannen als Donald Molenaar, Sandor van Es en Cor Euser te rijden die ik vroeger op tv zag racen. Het waren 3 weekenden. In het eerste weekend ging het heel goed, maar 3 dagen Hotrod en BRL was te zwaar. Het 2e weekend was niet ons weekend, maar in het september weekend ging het steeds beter en sloot ik af met een 7e plaats in de finale.

Ralph Verberkt Racing - Ralph Ralph Verberkt Racing - Ralph